Lärare

Det är jag som är Sonja!  Min yogaresa började för tre decennier sedan, när jag första gången besökte Indien. Min utövning har bytt skepnad många gånger. Och inte har det varit en väg mot att bli någon vältränad och upplyst supermänniska med ett saligt leende (även om mitt leende kan vara rätt trevligt). 

I ärlighetens namn har resan innehållit en hel del smärta, frustration och förtvivlan över hur utmanande yoga kan vara. Att få kroppen, sinnet och mitt inre att samarbeta kändes som en omöjlighet. Alla delar var sina egna öar. Det var när jag släppte taget och började acceptera att det var omöjligt för mig att yoga, som yogans magi började visa sig. Något annat tog över och började dirigera mina utspridda delar. 

Genom åren har jag långsamt men säkert lärt mig att andning och energi förbinder mina öar,  mitt väsen. Det krävdes utbildning i både Yoga, indisk naturmedicin Ayurveda, Buddistisk utövning och Meditation och en hel del Psykoterapi (tack till alla mina fina psykoterapeuter) att förstå, om än en liten del.

Framför allt krävdes långa stunder med RIKTIGA YOGISAR – inte de som kallar sig yogi utan de andra – och disciplinen att rulla ut yogamattan dagligen och, om inget annat, bara andas. Hemligheten bakom yogan är ANDNINGEN. Låt dig inte luras av cirkusen runt omkring. Evigt tacksam till mina lärare som visat vägen.

Välkommen att dela denna resa med mig och upptäcka yogans sanna magi.